Het comfort van vloerverwarming. Wie wil daar nou niet van genieten? En voor ons Hollanders misschien nog wel belangrijker, de enorme kostenbesparing! Helemaal in een tijd van stijgende gas en elektra prijzen. Voor zandcement dekvloeren is vloerverwarming ook mogelijk. Daarom vertellen we je graag alles over zandcement dekvloer vloerverwarming.
De aanleg van vloerverwarming bij een zandcement dekvloer
Over het algemeen is de zandcement dekvloer iets minder geschikt voor vloerverwarming. Het is wat minder sterk dan de alternatieven. Het zal wat gevoeliger zijn voor scheuren en barsten. Toch hoeft dit geen probleem te zijn. Cruciaal is dat de aanleg van zandcement dekvloer vloerverwarming goed gebeurt. Laat dit dan ook ten alle tijden door professionals doen! De experts van Comfortfloors zorgen er voor dat er genoeg materiaal onder de slangen ligt en dat deze dik genoeg wordt geplaatst.
Het opstoken van zandcement dekvloer vloerverwarming
Inregelen, opstoken of instellen van vloerverwarming. Het betekend allemaal hetzelfde. Het is het proces na de aanleg van vloerverwarming die zorgt dat de vloer op de juiste manier op temperatuur komt.
Bij onjuist opstoken van vloerverwarming kunnen scheuren en barsten ontstaan in de vloer. Bij een houten bovenvloer kan het beginnen te buigen. Voorkom dit dus!
Om dit goed te laten gebeuren hebben we een stappenplan opgezet:
- Bekijk de omgevingstemperatuur en voeg hier 5°C aan toe. Dit is de temperatuur waarmee je je vloerverwarming aanzet. Let op! Lees deze af van de verwarmingsinstallatie. Niet de thermosstaat.
- Verhoog elke 24 uur de temperatuur met 1°C tot 5°C voor de meest veilige opwarming. Veel wordt geadviseerd om 5°C toe te voegen elke 24 uur. Dit gaat bijna altijd goed, maar voor de zekerheid raden we een iets terughoudender te zijn. Doe dit overigens tot 40°C.
- Laat de temperatuur op 40°C staan voor 24 uur.
- Verlaag de temperatuur in dezelfde stapjes als dat je de vloerverwarming hebt opgewarmd. Doe dit tot je de minimale temperatuur hebt bereikt. Bij veel apparaten is dit 15°C.
- Laat de temperatuur 24 uur op de minimale hoogte.
- Herhaal deze cyclus een aantal keer als de mogelijkheid zich voordoet.
Een aanrader van Comfortfloors
Er is niks mis met een zandcement dekvloer wanneer het in de handen is van de juiste mensen. Toch raden we je aan om te kiezen voor een ander soort dekvloer. Kies bijvoorbeeld voor een anhydrietvloer. Het geleidt beter de warmte en heeft minder kans op het ontstaan van barsten en/of scheuren. Nadeel aan de anhydrietvloer is dat deze iets minder snel droogt. Het resultaat is er dan wel.
''Een anhydrietvloer is perfect voor diegene die vloerverwarming wil combineren met een gietvloer.'' - Comfortfloors
Foto: Anhydrietvloer
Inzicht in de kosten
De kosten per project verschillen enorm. Allerlei variabelen bepalen de kosten voor vloerverwarming in jouw huis of bedrijf. Om het inzicht in de kosten als nog heel makkelijk te maken, schrijven we bij Comfortfloors geheel gratis offertes uit. Zo heb je snel een overzicht in de kosten die bij jouw vloerverwarmingsproject komen kijken.
Extra informatie
Vloerverwarming: de aanleg, het onderhoud en de baten. Het is allemaal best wel lastig om inzichtelijk te maken. Daarom helpen we je graag om alles op een rijtje te zetten en je vragen te beantwoorden. Vraag vrijblijvend advies. We gaan graag met je in gesprek!