Vloerverwarming infrezen

Infrezen is de meest gekozen methode voor het aanleggen van vloerverwarming. Deze methode kent een aantal belangrijke voordelen:

  • De vloerverwarming wordt direct in uw dekvloer gelegd. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over een verlaagd keukenblad of deuren die ingekort moeten worden;
  • Infrezen is de voordeligste installatiemethode en meestal in één dag te realiseren;
  • U kunt de vloer direct na installatie afwerken;
  • Het frezen gebeurt stofarm;
  • Deze methode is geschikt wanneer u de vloerverwarming als hoofdverwarming wilt gebruiken.

Wat doen de specialisten van ComfortFloors?

Wanneer u kiest voor het infrezen van de vloerverwarming, plaatsen we slangen in uw bestaande dekvloer. We verdelen de vloer in groepen en bepalen nauwkeurig waar iedere sleuf komt te liggen. Met een speciale freesmachine maken we de sleuven in uw vloer. We zorgen dat het stof direct wordt opgevangen in handelbare zakken. De 16 mm. verwarmingsslangen worden vervolgens in een slakkenhuispatroon in de vloer gelegd. Op deze manier wordt de warmte het beste verdeeld en is de opwarmtijd overal gelijk.

Of uw vloer geschikt is voor deze aanleg van vloerverwarming, is afhankelijk van uw bestaande vloer. ComfortFloors kan alleen frezen in een afwerkvloer (zandcement) of in een anhydrietvloer. Ook is het mogelijk om door een bestaande grindvloer te frezen, echter rekenen wij hiervoor wel een toeslag. Om te kunnen achterhalen welk type vloer er bij u aanwezig is kunt tijdens het indienen van de offerteaanvraag foto’s meezenden van het kruipluik (met het luik open). Op deze wijze is de opbouw van de vloer zichtbaar en kunnen wij het type vloer bepalen en beoordelen of infrezen mogelijk is. Uiteraard kunt u ook vrijblijvend contact met ons op nemen voor duidelijk advies van onze specialisten.